divendres, 1 de maig de 2009

COCA CATALANA, per fer amb els nens

Ingredients:
- Pasta de full (comprada al supermercat)
- Maduixes
- 125gr de sucre
- 25gr de Maizena
- 1/2 de llet
- 4 rovells d'ou

Poseu la pasta en una plata que pugui anar al forn. Amb compte, deixem que els nens tallin les maduixes per la meitat.
Ara disposem-nos a fer la Crema Catalana, en un cassó posem els 4 rovells d'ou, el sucre i la maizena. Es remena bé i es posa al foc molt baix, i amb molt de compte que no bulli aneu remanant sense parar.
Els nens poden montar la coca, poseu la crema sobra la pasta de full vigilant deixar uns marages. Per acabar, poseu les maduixes com us agradi més.


AMB LES CLARES QUE HAN SOBRAT, QUÉ FEM?
- Podem fer Marengues!
Agafem 225gr de sucre i ho barregem posant-ho al bany Maria. Sha de batre tota l'estona fins que les clares estiguin espesses. Un cop calent ho treiem del foc i seguim remenant fins que es refredi.
Ho posem en unes bases de madalenes (o altres...) i li tirem sucre pel demunt. Les fiquem al forn a 150º-160º fins que agafin calor. Es menja fred!

És un postre típic al Carnaval de Vilanova i la Geltrú. A més protagonitza un dels actes més divertits d'aquestes festes amb la marengada o batalla de marengues que se cel·lebra cada any el dijous gras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada